Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο για άτομα με εμπειρία καρκίνου του ΠΑΣΥΚΑΦ

Ανακοίνωση
26 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ διοργάνωσε στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2023, το 1ο Συνέδριο στα πλαίσια της σειράς ασθενοκετρικών εκδηλώσεων του, με θέμα την Προηγμένη Φροντίδα Στομίας για άτομα με καρκίνο του παχέος εντέρου. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Lordos Beach στην Λάρνακα.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ενίσχυση, ενδυνάμωση και επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων με εμπειρία στομίας, τόσο από πλευράς θεωρητικής όσο και από πλευράς πρακτικής. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν εστίασαν στις σύγχρονες προσεγγίσεις φροντίδας και στις βέλτιστες πρακτικές προσαρμογής στην ζωή με στομία, πάντα έχοντας στο επίκεντρο τον ασθενή.

Η διοργάνωση και η επιμέλεια του επιστημονικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΠΑΣΥΚΑΦ και του Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικής του ΠΑΣΥΝΜ.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο την Παρασκευή 22/9 ήταν ανοικτή στο ευρύ κοινό, ενώ το Σάββατο 23/9, πραγματοποιήθηκε Βιωματικό Εργαστήρι, το οποίο απευθυνόταν αποκλειστικά σε νοσηλευτικό προσωπικό. Στους συμμετέχοντες νοσηλευτές παραχωρήθηκαν Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από την Επιτροπή Μοριοδότησης της ΠΑΣΥΝΜ.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, κύριος Νικόλας Φιλίππου, υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε πως «δε σταματούμε να επιζητούμε περαιτέρω βελτίωση, αλλά και να διεκδικούμε περισσότερα για αυτή την ιδιαίτερη ομάδα των συμπατριωτών μας. Για αυτό και διοργανώσαμε τη σημερινή εκδήλωση με σκοπό να διαδώσουμε τη γνώση που αποκομίσαμε όλα αυτά τα χρόνια και να συζητήσουμε τρόπους περαιτέρω βελτίωσης όπου χρειάζεται» και ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.

Ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΝΜ, κ. Ιωάννου, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για τη διοργάνωση του συνεδρίου. Tόνισε πως «η ενδυνάμωση και επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων με εμπειρία Στομίας ήταν μια επιτακτική ανάγκη και συνάδει με τους στόχους της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ στην προώθηση της ποιότητας της φροντίδας υγείας, της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής ανάπτυξης των μελών του, καθώς και στην προώθηση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νοσηλευτές και οι μαίες»

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, τους Χορηγούς και Υποστηρικτές, τους εθελοντές και τους συνεργάτες που συμμετείχαν στο Συνέδριο της Προηγμένης Φροντίδας Στομίας.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 250 άτομα, ενώ 91 άτομα το παρακολούθησαν διαδικτυακά.
Για να δείτε το βίντεο από το Συνέδριο της Παρασκευής πατήστε εδώ.