Στήριξη των ατόμων με εμπειρία καρκίνου του λάρυγγα που έχουν υποβληθεί σε ολική λαρυγγεκτομή, μέσω των σχεδίων χορηγιών του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε.

Ανακοίνωση
2 Νοεμβρίου 2023

Στις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας εντάσσονται τα άτομα με εμπειρία καρκίνου του λάρυγγα που έχουν υποβληθεί σε ολική λαρυγγεκτομή, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ΠΑΣΥΚΑΦ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με λαρυγγεκτομή.

Σύμφωνα με τα νέα Διατάγματα και την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2023, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν την ειδική διατίμηση ηλεκτρισμού και οικονομική ενίσχυση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ύψους μέχρι 5000 ευρώ (1000 ευρώ ανά κιλοβατώρα/kwh).

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να αποτείνονται στα επαρχιακά γραφεία της ΑΗΚ για να λάβουν την αίτηση για την ένταξη τους στην ειδική διατίμηση ηλεκτρισμού. Όσον αφορά στην επιχορήγηση για φωτοβολταϊκά, οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση διαδυκτιακά και να προχωρήσουν στην αγορά των φωτοβολταϊκών αφού έχουν λάβει προέγκριση.

Ακολουθούν σύνδεσμοι για τα σχέδια του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (Εξοικονομώ και Αναβαθμίζω σε κατοικίες), του Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Φωτοβολταϊκά και Ηλιακά συστήματα Παραγωγής ζεστού νερού) και για την ένταξη στην ειδική διατίμηση ηλεκτρισμού:

https://resecfund.org.cy/el/iliaka_2023
https://resecfund.org.cy/katigoria_3b_2022
https://meci.gov.cy/assets/modules/wnp/articles/202103/154/docs/od

Συνοπτικά τα διατάγματα: Κ.Δ.Π. 307/2023 Ειδική Διατίμηση Ηλεκτρισμού, Κ.Δ.Π. 308/2023 Κατηγορίες Ενεργειακής Φτώχειας, Κ.Δ.Π. 309/2023 Κατηγορίες Ευάλωτων πελατών ηλεκτρικής ενέργειας, Κ.Δ.Π. 310/2023 Μέτρα προστασίας.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας για τη θετική ανταπόκριση και τη συνεργασία του.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την κυρία Γεωργία Κοσκερίδου, Διεύθυνση Πρόληψης και Προγραμμάτων Κοινωνικού Μάρκετινγκ αρ. τηλ.: 22 345 444