‘Νέο κτήριο ΠΑΣΥΚΑΦ στη Λευκωσία’ Παρουσιάστηκε το σχέδιο του νέου κτηρίου ΠΑΣΥΚΑΦ και βραβεύθηκαν οι διακριθέντες του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού

Ανακοίνωση
1 Φεβρουαρίου 2022

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, σε μία ξεχωριστή τελετή παρουσίασε χθες το νέο επιβλητικό κτήριο του Κέντρου ΠΑΣΥΚΑΦ στη Λευκωσία, γεγονός – ορόσημο για την ιστορία του Συνδέσμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022, στο Royal Hall στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κύριου Θεόδοση Α. Τσιόλα, όπου σε κλίμα χαράς παρουσιάστηκε το νέο κτήριο και βραβεύθηκαν όλα τα διακεκριμένα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Για τον σχεδιασμό του νέου κτηρίου του ΠΑΣΥΚΑΦ διεξήχθη αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, με χορηγό τη Φαρμακευτική Οργάνωση Κύπρου Λτδ, μέλος του ομίλου Κώστα Παπαέλληνα, στον οποίο κατατέθηκαν συνολικά 28 εξαιρετικά αξιόλογες συμμετοχές. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο που αναδείχθηκε ομόφωνα από την αρμόδια κριτική επιτροπή και έλαβε το πρώτο βραβείο, ανήκει στους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς Ιωακείμ – Λοϊζά Ε.Π.Ε με συνεργάτες τη Δέσποινα Παττίχη, τον Αλκίνοο Σταθόπουλο και τον Προκόπη Παττίχη.

Η εκδήλωση

Η έναρξη της βραδιάς έγινε με βίντεο παρουσίασης του ΠΑΣΥΚΑΦ, ενώ αμέσως μετά καλωσόρισε τους προσκεκλημένους η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ. Άννα Αχιλλεούδη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κύριο Θεοδόση Α. Τσιόλα και από τον χορηγό του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, Φαρμακευτική Οργάνωση Κύπρου Λτδ, μέλος του ομίλου Κώστα Παπαέλληνα,  κύριο Πανίκο Βασιλείου.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, κύριος Νικόλας Φιλίππου πήρε τον λόγο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ευγενή σκοπό του νέου κτηρίου και στον σημαντικό του ρόλο στην απρόσκοπτη προσφορά των υπηρεσιών του ΠΑΣΥΚΑΦ προς τα άτομα με εμπειρία καρκίνου και των οικείων τους. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον χορηγό του διαγωνισμού καθώς και όλους τους συμμετέχοντες. Πολύ σύντομα ο ΠΑΣΥΚΑΦ θα ετοιμάσει ειδικές παρουσιάσεις όσο αφορά το κέντρο ενώ θα εξαγγείλει πακέτα χορηγιών, για να μαζευτούν τα απαραίτητα κονδύλια για την υλοποίηση του έργου, ώστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα.

Τα βραβεία

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα χαράς με τις βραβεύσεις των διακριθέντων αρχιτεκτονικών σχεδίων και την παράδοση των επιταγών στους νικητές. Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, αξίας €15.000, έλαβαν οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί Ιωακείμ – Λοϊζάς Ε.Π.Ε με συνεργάτες τη Δέσποινα Παττίχη, τον Αλκίνοο Σταθόπουλο και τον Προκόπη Παττίχη. Το δεύτερο βραβείο αξίας €10.000 έλαβαν οι Παναγιώτης Παναγή (ΠSQUARE ARCHITECTS) και Σωφρόνης Μάρκου (SOFRONIS MARCOU ARCHITECTS), το τρίτο βραβείο αξίας €5.000 έλαβε ο Αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Λειβαδάς (AL-ARCHITECTS) και έπαινο αξίας €3.000, έλαβε ο Παύλος Φεραίος (FEREOS ARCHITECTS LLC – TSAMPIKOS PETRAS).

Η έκθεση

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ θέλοντας να τιμήσει όλες τις συμμετοχές των λαμπρών μας αρχιτεκτόνων, δίνει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να τις θαυμάσει, εκθέτοντάς τις για πέντε ημέρες στο Royal Hall, από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου μέχρι την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, 10:00 – 17:00

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ευχαριστεί θερμά τον Χορηγό του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, τη Φαρμακευτική Οργάνωση Κύπρου, μέλος του ομίλου Κώστα Παπαέλληνα, τον Χορηγό Φιλοξενίας Royal Hall, τα μέλη της Κριτικής και Συμβουλευτικής Επιτροπής και όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό και στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.