Το εργαστήριο ACThealthy του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΚΑΦ, καλούν γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού να συμμετάσχουν σε έρευνα!

Ανακοίνωση
11 Μαρτίου 2022

Η έρευνα με θέμα «Αποτελεσματικότητα μιας σύντομης ομαδικής παρέμβασης για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού βασισμένη στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (I-CAN-ACT) για την κατάθλιψη και το σωματικό πόνο: Μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή» πραγματοποιείται από το εργαστήριο ACThealthy του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Η έρευνα I-CAN-ACT αφορά γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού, οι οποίες βιώνουν θλίψη και σωματικό πόνο. Αφορά ψυχολογική παρέμβαση 6 συνεδριών με βάση τη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης. Οι συνεδρίες θα διεξαχθούν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η έρευνα έχει λάβει έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου.

Ο σκοπός της μελέτης είναι η συλλογή και ανάλυση δεδομένων για την ποιότητα ζωής και την ψυχοκοινωνική λειτουργία των γυναικών με εμπειρία καρκίνου του μαστού, όσον αφορά τη βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και την εκμάθηση αποτελεσματικών τεχνικών για τη διαχείριση του σωματικού πόνου, θλίψης ή καταθλιπτικής συμπτωματολογίας και δύσκολων συναισθημάτων.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου στα στάδια Ι, ΙΙ, ή ΙΙΙ, 18 ετών και άνω, που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση του μαστού και βιώνουν δύσκολα συναισθήματα όπως θλίψη ή καταθλιπτική συμπτωματολογία και σωματικό πόνο.

Η συμμετοχή είναι εθελοντική και εμπιστευτική.

Η έρευνα πραγματοποιείται από την κυρία Μαριάννα Ζαχαρία, Κλινική Ψυχολόγο και υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την εποπτεία της Δρ. Μαρίας Καρκελά, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας, σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Αν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην πιο πάνω μελέτη παρακαλώ όπως επικοινωνήστε με την κυρία Μαριάννα Ζαχαρία στο email icanact.study@gmail.com  ή στο τηλέφωνο 99794579.