Ο ΠΑΣΥΚΑΦ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό Εθνικής Επιτροπής Καρκίνου

Ανακοίνωση
7 Δεκεμβρίου 2021

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) χαιρετίζει και υποστηρίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο.

Με πρόταση που παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας, η επιτροπή αποτελείται από τους: Πρόεδρο Δρ. Παύλο Δράκου και Μέλη Δρ. Νίκο Κατωδρύτη, Δρ. Μιχάλη Καϊλίδη Δρ. Σίμο Μαλά, Δρ. Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Δρ. Γιόλα Μάρκου, Δρ. Κυριάκο Κυριάκου, Αντώνη Αντωνίου και Αντώνη Τρύφωνος.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ εκφράζει τα συγχαρητήρια του και εύχεται κάθε επιτυχία στην επιτροπή ως προς τα νέα της καθήκοντα.

O ΠΑΣΥΚΑΦ συνοδοιπόρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο, υποστηρίζει και εργάζεται για την επίτευξη του στόχου της, ο οποίος, σε συνάρτηση με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τον Καρκίνο, είναι η ορθολογιστική αντιμετώπιση της ασθένειας του καρκίνου και η παροχή της καλύτερης δυνατής βοήθειας στους πάσχοντες από την πρώιμη πρόληψη μέχρι την θεραπεία και την ανακουφιστική φροντίδα. Στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας ενός ξεκάθαρου σχεδίου δράσης για υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για έλεγχο του καρκίνου και της δημιουργίας του Ινστιτούτου Καρκίνου Κύπρου, το οποίο θα έχει και την ευθύνη της υλοποίησης.