Επικαιροποίηση μνημονίου συνεργασίας Υπουργείου Άμυνας – ΠΑΣΥΚΑΦ

Ανακοίνωση
15 Ιουνίου 2020

Επικαιροποίηση μνημονίου συνεργασίας Υπουργείου Άμυνας – ΠΑΣΥΚΑΦ

Το Υπουργείο Άμυνας και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων υπέγραψαν σήμερα το επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας. Το μνημόνιο υπέγραψε εκ μέρους του Υπουργείου, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης και εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Νικόλας Φιλίππου.

Σκοπός του μνημονίου είναι η προαγωγή και αναβάθμιση της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, μέσω της διαφώτισης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο του προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας, όσο και των μελών της Εθνικής Φρουράς.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την προώθηση κοινών προγραμμάτων, διαλέξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων σχετικά με το πρόβλημα του καρκίνου. Προβλέπεται επίσης η προώθηση συνεργασίας στον τομέα της ψυχοκοινωνικής στήριξης των στελεχών του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ που έχουν αντιμετωπίσει ή έχουν διαγνωστεί με καρκίνο. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε και η ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων αναφορικά με το πρόβλημα του καπνίσματος, της κατανάλωσης αλκοόλ και γενικά των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης δήλωσε:

«Ευχαριστούμε για την αγαστή συνεργασία, για την οποία πρέπει συνεχώς να βρίσκουμε τρόπους να αναβαθμίζεται. Νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι όπως με ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ. Παύλος Δράκος, η σωστή ενημέρωση που γίνεται στα στρατόπεδα, έδωσε την ευκαιρία να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση για τέσσερα περιστατικά. Το θέμα της ενημέρωσης του προσωπικού του Υπουργείου και της Εθνικής Φρουράς είναι ο βασικός άξονας στον οποίο θα κινηθούμε και στο μέλλον. Τόσο το Υπουργείο όσο και η ΕΦ, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με το δικό μας τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση».

Απ’ την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ κ. Νικόλας Φιλίππου ανέφερε:

«Το Υπουργείο Άμυνας είναι ένας στενός συνεργάτης για τον ΠΑΣΥΚΑΦ και με την υπογραφή του επικαιροποιημένου μνημονίου συνεργασίας, στην ουσία συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν από πολλά χρόνια. Η ΕΦ είναι ένας χώρος στον οποίο οι νέοι ετοιμάζονται για να βγουν στην κοινωνία. Επομένως είναι σημαντικό να έχουν σωστή ενημέρωση για σοβαρά θέματα υγείας. Μέσω αυτής της δυνατότητας που μας δίνεται, μπορούμε να πλησιάσουμε τους νέους και να τους διαφωτίσουμε για θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και να τους προτρέψουμε να ενδιαφερθούν για το σώμα και τον εαυτό τους.