Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο»

Ανακοίνωση
16 Δεκεμβρίου 2020

#IAmAndIWill  #WorldCancerDay

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά παγκύπριος μαθητικός διαγωνισμός με θέμα: «Είμαι νέος και δημιουργώ ένα μέλλον χωρίς καρκίνο», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Υγείας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα των νέων, για δημιουργία συνθηκών για ένα μέλλον χωρίς καρκίνο.

Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού είναι το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, η Europa Donna Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ο Europa Uomo Κύπρου, το Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου», ο Σύνδεσμος «Ένα όνειρο, μια Ευχή», ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ).

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται εθελοντικά να υποβάλουν τις ιδέες τους μέσα από τις εξής κατηγορίες:

  1. Τραγούδι: δημιουργία τραγουδιού με στίχο και μελοποίησή του στην ελληνική ή κυπριακή διάλεκτο. Η σύνθεση του τραγουδιού μπορεί να περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα όργανα και η ερμηνεία μπορεί να είναι από ένα ή περισσότερα άτομα. Διάρκεια τραγουδιού 4 λεπτά και ετοιμασία σε μορφή mp3.
  2. Εικαστική δημιουργία: δημιουργία πίνακα ζωγραφικής ή αφίσας σε μέγεθος Α4 ή Α3 για ατομική συμμετοχή και σε μέγεθος Α4, Α3, Α2 για ομαδική συμμετοχή.
  3. Έκθεση ιδεών: συγγραφή δοκιμίου στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, μέχρι 500 λέξεις.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν για κάθε κατηγορία χρηματικά έπαθλα αξίας €300 (πρώτο βραβείο), €200 (δεύτερο βραβείο) και €100 (τρίτο βραβείο).

Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να παραδοθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στη διεύθυνση Λεωφ. Νίκανδρου Παπαμηνά 15, 2032 Στρόβολος, Λευκωσία, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 22 34 54 44 στα γραφεία του ΠΑΣΥΚΑΦ στη Λευκωσία  ή να επισκέπτονται τη σελίδα του Facebook World Cancer Day Cyprus.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του διαγωνισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου που τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου που τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου.