Ιδρυθήκαμε το 1986 από 21 άτομα με εμπειρία καρκίνου και άλλων αφοσιωμένων φίλων και εξελιχτήκαμε σε ένα οργανισμό με χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές, που προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες υγείας και ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς καθώς και προγράμματα πρόληψης.

Βγήκαμε προς τα έξω, δίνοντας το μήνυμα ότι είχαμε καρκίνο, μπορούμε όμως να ζήσουμε και είμαστε εδώ. Ανοίξαμε την αγκαλιά μας, για να δεχτούμε όλο και περισσότερους ανθρώπους με εμπειρία, απομονωμένους, φοβισμένους, να τους στηρίξουμε, να τους ενθαρρύνουμε και να πορευτούμε όλοι μαζί.

Κύριο μέλημα μας, να γίνει αλλαγή νοοτροπίας, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στους επιστήμονες και στην πολιτεία. Να νοιώσουν οι ασθενείς ότι είμαστε δίπλα τους και ότι όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε αλλαγές στη σφαιρική αντιμετώπιση ώστε να μπούμε σε μια νέα εποχή, την εποχή της εξέλιξης. Να δείξουμε πού βρίσκεται ο μύθος για τον καρκίνο και πού η πραγματικότητα.

Ορόσημα στην εξέλιξη μας

1986 – Ίδρυση ΠΑΣΥΚΑΦ
1990 – Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης
1992 – Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας

περισσότερα

Συνεργασίες

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ έχει ενεργή παρουσία σε τοπικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς Οργανισμούς είτε συμμετέχοντας στις επιμέρους δράσεις των Οργανισµών αυτών είτε σε συσκέψεις των ∆ιοικητικών Συµβουλίων τους

περισσότερα

Επένδυση Εισφορών

Το 2022 με τη δική σας βοήθεια ο ΠΑΣΥΚΑΦ κατάφερε: Να καλύψει ανάγκες 7,070 ασθενών και των συγγενών τους σε όλη την Κύπρο…

περισσότερα

Η Ομάδα μας

Η ομάδα του ΠΑΣΥΚΑΦ αποτελείται από 96 άτομα μόνιμο προσωπικό και 40 συνεργάτες που περιλαμβάναν μεταξύ άλλων τους ακόλουθους:

περισσότερα

Ανακαλύψτε περισσότερα για τον ΠΑΣΥΚΑΦ

Το όραμα μας

Να εξελιχθούμε σε ένα οργανισμό ασθενών που να αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο’.

Το κάθε ευρώ έχει την αξία του

Κάνοντας εισφορά βοηθάς τον ΠΑΣΥΚΑΦ να συνεχίσει να προσφέρει παγκύπρια τις δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες και τα προγράμματα του στα άτομα με εμπειρία καρκίνου και στις οικογένειες τους.