Πρόγραμμα Πρόληψης, Έγκαιρης Διάγνωσης και Αντιμετώπισης Καρκίνου του Θυρεοειδούς Αδένα

O ΠΑΣΥΚΑΦ με αφορμή τον Σεπτέμβριο που είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης  για τον καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα, έθεσε σε λειτουργία το 2020, το Πρόγραμμα για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.

Μέσω του προγράμματος ο ΠΑΣΥΚΑΦ προτρέπει το κοινό να επιζητά τον έλεγχο για σκοπούς πρόληψης και την ίδια στιγμή ενημερώνει για τους παράγοντες κινδύνου και τα συμπτώματα προσβλέποντας στην έγκαιρη διάγνωση και επιτυχή αντιμετώπιση της νόσου. Παράλληλα, διεκδικεί και προασπίζεται τα δικαιώματα των ατόμων με εμπειρία καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα.

Ποια είναι η δράση του ΠΑΣΥΚΑΦ;

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ενημερώνει για τον καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα και ενθαρρύνει τις γυναίκες να ελέγχουν την περιοχή του λαιμού. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με την Ενδοκρινολογική Εταιρεία Κύπρου συντονίζει ενημερώσεις μέσω εκπομπών στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας πληροφορώντας το κοινό για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Παρέχει επίσης ενημερωτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή όπως φυλλάδια και αφίσες που αφορούν τα συμπτώματα, τους παράγοντες κινδύνου και την αυτοεξέταση του λαιμού με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση αυτού του καρκίνου.

Τι μπορεί να σας προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ;

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ μέσω του Προγράμματος Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα:

  • Συμβάλλει στη διοργάνωση παρουσιάσεων ή διαλέξεων σε κοινότητες, οργανωμένα σύνολα, εταιρείες, οργανισμούς, εκπαιδευτήρια βάσει των κανονισμών και των μέτρων ασφάλειας της υγείας από τον Covid-19.
  • Ενθαρρύνει τη συμμετοχή ατόμων με εμπειρία αυτής της νόσου στην Ομάδα Καρκίνου του Θυρεοειδούς Αδένα του ΠΑΣΥΚΑΦ, έχοντας ενεργή συμμετοχή σε θέματα που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Για πληροφορίες καλέστε στο 77 77 19 86 ή με email στο info@pasykaf.org

 Ενημερωτικό Φυλλάδιο κατά του Καρκίνου του Θυρεοειδούς Αδένα

Έχετε εμπειρία καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα; Γίνε μέλος της Ομάδα μας!

    Πρόλαβε τον καρκίνο του Θυρεοειδούς Αδένα. Πληροφορίες για το πως να εξετάζεις το λαιμό σου
    Πρόλαβε τον καρκίνο του Θυρεοειδούς Αδένα. Πληροφορίες για κύρια συμπτώματα
    Πρόλαβε τον καρκίνο του Θυρεοειδούς Αδένα. Πληροφορίες για παράγοντες κινδύνου.