Πρόγραμμα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης Καρκίνου του Δέρματος 

Με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος ο ΠΑΣΥΚΑΦ με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος τον Μάιο του 2021, δημιούργησε ένα νέο Πρόγραμμα με κύριο σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση αυτού του καρκίνου.

Μέσω του Προγράμματος επιδιώκεται η ενημέρωση του κοινού για τη μεγάλη σημασία που έχει η πρόληψη για τον καρκίνο του δέρματος, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία καθώς και για τα συμπτώματα και τους παράγοντες κινδύνου. Παράλληλα, το Πρόγραμμα στοχεύει στη μείωση των ετήσιων περιστατικών μελανώματος στη χώρας μας, που θεωρείται ο πιο επιθετικός τύπος καρκίνου του δέρματος καθώς και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ποια είναι η δράση του ΠΑΣΥΚΑΦ;

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ σε συνεργασία με τη Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ενημερώνει το κοινό για την πρόληψη του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου (UVA & UVB), όπου την περίοδο αυτή είναι πιο έντονες.

Επιπρόσθετα, γίνονται ενημερώσεις από συνεργάτες – ιατρούς σε εκπομπές στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας καθώς και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προστασία του δέρματος τόσο στους ανήλικους, όσο και στους ενήλικους, για τους παράγοντες κινδύνου και τα κυριότερα συμπτώματα.

Προσφέρεται επίσης ενημερωτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή όπως φυλλάδια και αφίσες για τα συμπτώματα και τους παράγοντες κινδύνου.

Τι μπορεί να σας προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ;

Στο πλαίσιο του Προγράμματος πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος προσφέρεται στο κοινό, σε σχολεία, κατασκηνώσεις, οργανωμένα σύνολα σε πόλεις, κοινότητες και επαγγελματικούς χώρους:

  • Παρουσιάσεις και εκπαιδεύσεις για την προστασία του δέρματος.
  • Ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος / μελάνωμα.
  • Διαλέξεις και σεμινάρια σχετικά με την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος.
  • Εκπαιδεύσεις σε επαγγελματίες υγείας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Για πληροφορίες καλέστε στο 77 77 19 86 ή με email στο info@pasykaf.org