Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του ΠΑΣΥΚΑΦ!

Ανακοίνωση
20 Νοεμβρίου 2023

Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, ΠΑΣΥΚΑΦ στις 9 Νοεμβρίου 2023. Η συμφωνία θεσπίζει ένα στρατηγικό πλαίσιο για κοινές δραστηριότητες, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας, με έμφαση στη συμμετοχή σε κοινά έργα έρευνας και καινοτομίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και άλλες δραστηριότητες που συνάδουν με αυτόν τον στόχο.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, η Συμφωνία υπογράφηκε από τον κ. Φλώρο Βονιάτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο & Πρόεδρο του Συμβουλίου, και εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ, από τον κ. Νικόλα Φιλίππου, Εκτελεστικό Διευθυντή. Παρέστησαν επίσης μέλη της επιστημονικής ομάδας, του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και μέλη της Διεύθυνσης των δύο οργανισμών.

Ο κ. Νικόλας Φιλίππου, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, δηλώνοντας: “Ο ΠΑΣΥΚΑΦ χαιρετίζει θερμά αυτή την πρωτοβουλία. Η Συμφωνία αυτή ανοίγει νέες προοπτικές για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών. Προσδοκούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία που θα επιφέρει θετικές επιδράσεις στους τομείς της υγείας, της έρευνας και της εκπαίδευσης προς όφελος των ατόμων με εμπειρία καρκίνου”.

Επισημαίνοντας τη σημασία αυτής της συνεργασίας, ο κ. Βονιάτης, Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος του Συμβουλίου του UCLan Cyprus, δήλωσε: “Η Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του ΠΑΣΥΚΑΦ σηματοδοτεί την έναρξη μιας υποσχόμενης συνεργασίας που επιδιώκει να συνδυάσει τα δυνατά στοιχεία της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας για τη βελτίωση της κοινωνίας. Προσβλέπουμε σε μια καρποφόρα συνεργασία που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία, την έρευνα και την εκπαίδευση”.

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Καθηγήτρια Ειρήνη Πολυκάρπου, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της συνεργασίας, δηλώνοντας: “Το UCLan Cyprus καλωσορίζει αυτή την πρωτοβουλία, καθώς η Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας με τον ΠΑΣΥΚΑΦ θα προσφέρει νέες ευκαιρίες για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και σε άλλες δραστηριότητες κοινού ενδιαφέροντος.”