Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΥΚΑΦ και Κέντρου Μαστού Κύπρου!

Ανακοίνωση
26 Οκτωβρίου 2022

Τριετές Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων ΠΑΣΥΚΑΦ και του Κέντρου Μαστού Κύπρου, την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, κος Νικόλας Φιλίππου και ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Μαστού, Δρ. Μιχάλης Θεοφάνους. Μαζί τους παρευρίσκονταν ο Διευθυντής Υπηρεσιών του ΠΑΣΥΚΑΦ, κος Αντώνης Τρύφωνος  και ο Γενικός Χειρουργός, Δρ. Εύρος Κιτηρής.

Απώτερος σκοπός του Μνημονίου είναι να συμβάλει στις προσπάθειες και των δύο οργανισμών, στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στα άτομα με εμπειρία καρκίνου και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας.

Συνδυάζοντας το σύνολο των υπηρεσιών για έγκαιρη διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού που παρέχονται από το Κέντρο Μαστού, μαζί με τις υπηρεσίες στήριξης, αποκατάστασης, έρευνας και ενδυνάμωσης που προσφέρονται από τον ΠΑΣΥΚΑΦ, δημιουργείται μια δυνατή σύμπραξη, η οποία θα εργάζεται με στόχο την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής, βελτίωσης του προσδόκιμου ζωής και διασφάλισης των δικαιωμάτων των ατόμων με εμπειρία καρκίνου.

Το Μνημόνιο προνοεί, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό ενός πλαισίου άμεσης συνεργασίας στους τομείς της διαφώτισης και ευαισθητοποίησης του κοινού, της ανακουφιστικής και υποστηρικτικής φροντίδας, της ψυχοκοινωνικής στήριξης, της έρευνας,  της πρόσβασης σε καινοτόμες και υψηλής ποιότητας εξετάσεις και θεραπείες καθώς και στη διαμόρφωση πολιτικών καρκίνου, νέων κανονισμών και διαδικασιών ως προς το όφελος του ασθενή και των αγαπημένων προσώπων τους.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, κος Νικόλας Φιλίππου μαζί με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Μαστού, Δρ. Μιχάλη Θεοφάνους, εξέφρασαν τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τους καθώς, με την ενεργοποίηση της συνεργασίας, οι δύο οργανισμοί θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στα άτομα με εμπειρία καρκίνου και στις οικογένειες τους.

Το Μνημόνιο αυτό έρχεται να επισημοποιήσει την ήδη άριστη συνεργασία μεταξύ του ΠΑΣΥΚΑΦ και του Κέντρου Μαστού Κύπρου και σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς στρατηγικών συνεργιών, οι οποίες βασίζονται στις αρχές ενός αμοιβαίου και διαχρονικού σεβασμού.