Η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ είναι η κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση και διεύρυνση των Υπηρεσιών και Προγραμμάτων του, ώστε να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Όλα τα έσοδα του ΠΑΣΥΚΑΦ διατίθενται για τις Υπηρεσίες και Προγράμματα του Συνδέσμου. Η οικονομική ενίσχυση των Υπηρεσιών του στηρίζεται ουσιαστικά σε εισφορές και δωρεές των μελών, φίλων και εκτιμητών του έργου του, σε διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, σε εισφορές εις μνήμη και στη συμβολική χορηγία του κράτους.

Κύριες οικονομικές δραστηριότητες του ΠΑΣΥΚΑΦ αποτελούν τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα του Συνδέσμου (Charity Shops), διάφορες Δραστηριότητες και Εκδηλώσεις, το Λαχείο και Πωλήσεις διάφορων προϊόντων.

Πώς μπορώ να κάνω την εισφορά μου;

  • Κάνοντας κλικ εδώ
  • Με πιστωτική κάρτα μέσω της Υπηρεσίας JCC Smart κάνοντας κλικ εδώ
  • Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, για πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
  • Με αποστολή επιταγής ταχυδρομικώς Τ.Θ. 23868, 1687 Λευκωσία, Κύπρος
  • Με απευθείας διευθέτηση της εισφοράς στα γραφεία του Συνδέσμου σε κάθε επαρχία
  • Με την Υπηρεσία πληρωμών DEAZY που βρίσκεται στα έξυπνα περίπτερα ‘ΚΡΟΝΟΣ’ παγκύπρια
  • Στέλνοντας απλά μήνυμα SMS PASYKAF 1, 3 ή 5 στο 7060 αναλόγως του ποσού που θέλεις να προσφέρεις. Η υπηρεσία Charity Direct της Cyta, διατείθεται δωρεάν για όλους τους συνδρομητές της CYTA, Epic και Primetel.

Καφές με αγάπη

Μπείτε και εσείς στη μεγαλύτερη παρέα καφέ που υπάρχει στην Κύπρο. Η αγαπημένη σας συνήθειά μπορεί να γίνει η δική σας φιλανθρωπική εκδήλωση και να στηρίξουμε μαζί με ένα πολύ εύκολο τρόπο χιλιάδες συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου.

Το μόνο που χρειάζεται να  κάνετε είναι να προσκαλέσετε τους φίλους, τους συγγενείς, τους συναδέλφους, τους γνωστούς σας για καφέ στο σπίτι, στο γραφείο ή όπου αλλού εσείς επιθυμείτε  και να  δεχτείτε από αυτούς μια μικρή εισφορά προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού

Το Πρόγραμμα ‘Ανακύκλωση Ρουχισμού’ του ΠΑΣΥΚΑΦ έχει ξεκινήσει σε παγκύπρια βάση το 2013. Για το σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί 400 και πλέον κάδοι ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία σε όλη την Κύπρο. Μέσα στους κάδους μπορείτε να ρίξετε είδη ένδυσης (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά), παπούτσια, λευκά είδη (κουρτίνες, πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες κ.λπ.), τσάντες, ζώνες.

Ο ρουχισμός συγκεντρώνεται στην αποθήκη του ΠΑΣΥΚΑΦ, όπου διαχωρίζεται και κατηγοριοποιείται. Μέρος του ρουχισμού δωρίζεται σε άπορες οικογένειες καρκινοπαθών, άλλα πωλούνται σε χαμηλές τιμές στα πέντε φιλανθρωπικά καταστήματα του ΠΑΣΥΚΑΦ, ενώ τα υπόλοιπα στέλνονται για ανακύκλωση στο εξωτερικό.

Καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ λειτουργεί συνολικά 4 καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών (1 στη Λεμεσό, 1 στην Πάφο, 1 στη Λάρνακα και 1 στο Παραλίμνι). Στα καταστήματα διατίθενται προς πώληση μεταχειρισμένα αλλά σε πολύ καλή κατάσταση οικιακά και προσωπικά είδη, ρούχα, παπούτσια. Όλα τα αντικείμενα που πωλούνται παρέχονται από δωρεές του κοινού ενώ τα καταστήματα στελεχώνονται 100% από εθελοντές.

Δραστηριότητες και εκδηλώσεις ΠΑΣΥΚΑΦ

Σημαντική συνεισφορά για την οικονομική ενίσχυση και ανάπτυξη του ΠΑΣΥΚΑΦ αποτελούν οι διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε όλες τις επαρχίες. Μεταξύ των πιο σημαντικών από αυτές είναι: Παιδικά Πανηγυράκια, Γραμμή Ζωής,  Walk for Life, Πασχαλινές και Χριστουγεννιάτικες Αγορές , Συναυλίες και Μουσικές Βραδιές, Θεατρικές παραστάσεις, Επιδείξεις Μόδας, Φιλανθρωπικά Δείπνα, Αγώνες δρόμου και ποδηλασίας, Τουρνουά Futsal.