Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης του Καρκίνου της Ουροδόχου Κύστης

Με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του της ουροδόχου κύστης, το Μάϊο του 2019 ο ΠΑΣΥΚΑΦ ένωσε δυνάμεις με την Κυπριακή Ουρολογική Εταιρεία και με ομάδα ατόμων με εμπειρία καρκίνου ουροδόχου κύστης. Πρωταρχικός στόχος είναι μείωση των περιστατικών καρκίνου της ουροδόχου κύστης και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ποια είναι η δράση του ΠΑΣΥΚΑΦ;

Τον Μάιο του 2019 κοινοποιήθηκε η σύσταση της Ομάδας ασθενών με καρκίνο Ουροδόχου Κύστης, στο πλαίσιο του μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο ουροδόχου κύστης, σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία.

Στην Ομάδα συμμετέχουν άτομα με εμπειρία καρκίνου της ουροδόχου κύστης, ουρολόγοι – ανδρολόγοι ιατροί από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ειδικοί ογκολόγοι.

Ο Σύνδεσμος μαζί με τα μέλη της Ομάδας, δουλεύει για να εντοπίσει τις ανάγκες που έχουν τα άτομα με εμπειρία καρκίνου και να προχωρήσει στην εξεύρεση λύσεων.

Τι μπορεί να σας προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ;

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ παρέχει δωρεάν στο κοινό, σε οργανωμένα σύνολα στις πόλεις, στις κοινότητες ή στους επαγγελματικούς τους χώρους:

  • Ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης
  • Διαλέξεις, παρουσιάσεις από Ιατρούς, Ψυχοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας
  • Υπηρεσίες στους ασθενείς και στους οικείους τους

Για πληροφορίες καλέστε στο 77 77 19 86 ή με email στο info@pasykaf.org