Τα άτομα που υποβάλλονται σε θεραπείες για τον καρκίνο συχνά βρίσκονται αντιμέτωπα με παρενέργειες που επηρεάζουν την εικόνα του σώματος και του  εαυτού τους. Συμβάλλουν στη μείωση της αυτοπεποίθησης και κατά συνέπεια επιδρούν στη γενικότερη ποιότητα ζωής τους.

Συχνές σωματικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει η εμπειρία καρκίνου είναι:

  • Απώλεια μαλλιών
  • Χλωμή όψη η δερματικές αλλαγές
  • Μερική η ολική μαστεκτομή και Λεμφοίδημα
  • Αλλαγή στην Όρεξη και Μεταβολές στο Βάρος
  • Τραχειοστομία/ Λαρυγγεκτομή
  • Εντερικές Στομίες
  • Αλλαγή στη Σεξουαλική Λειτουργικότητα

στοχος του προγραμματοσ

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο, μέσω της ολοκληρωμένης ενημέρωσης και πρακτικής υποστήριξης, να βοηθήσει το άτομο να προσαρμοστεί στις αλλαγές που επιφέρει η εμπειρία του καρκίνου, στην ψυχολογική κατάσταση αλλά και στην εικόνα του σώματος.

 

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Προγράμματος

Πρακτικές συμβουλές σε θέματα απώλειας μαλλιών!

Συμβουλές Περιποίησης και Φροντίδας Περούκας!

Πρακτικές Συμβουλές σε θέματα Δωρεάς Μαλλιών!

‘ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ, ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ’ 

Για στήριξη της δράσης δανεισμού περούκας, ο ΠΑΣΥΚΑΦ, με σλόγκαν ‘Χάρισε τα μαλλιά σου, δώσε δύναμη’ καλεί το κοινό να δωρίσει τα μαλλιά του και να βοηθήσει τα άτομα με εμπειρία καρκίνου.

Τα μαλλιά που συλλέγονται, προωθούνται σε εταιρεία κατασκευής περουκών, ζυγίζονται και υπολογίζεται η αξία τους. Στη συνέχεια, ο ΠΑΣΥΚΑΦ με το αντίστοιχο αντίτιμο της αξίας των μαλλιών που αποστέλλει, επιδοτεί τον δανεισμό περούκας στα άτομα με εμπειρία καρκίνου. Όσες περισσότερες κοτσίδες μαζεύονται, τόσα περισσότερα άτομα θα μπορέσουν να δανειστούν περούκα κατά τη διάρκεια της εμπειρίας τους.

Γι’ αυτό η συμμετοχή όλων είναι σημαντική!

Χορηγός & Συνεργάτες

Χορηγός Προγράμματος

Συνεργάτης Προγράμματος

Συνεργάτης Προγράμματος