‘Αφετηρία’ Κέντρο Μεταθεραπευτικής Στήριξης 

*Η λειτουργία του κέντρου ‘Αφετηρία’ έχει ανασταλεί προσωρινά, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Το 2018 φιλοξενήθηκαν 20 ομάδες ατόμων που ολοκλήρωσαν τις θεραπείες τους. Αυτά τα 90 άτομα έλαβαν εξειδικευμένη υποστήριξη για ομαλή και γρήγορη επανένταξη.

Το Κέντρο Μεταθεραπευτικής Στήριξης του ΠΑΣΥΚΑΦ ‘Αφετηρία’, που βρίσκεται στον Μονιάτη στην επαρχία Λεμεσού, παρέχει υπηρεσίες, μέσα από συγκεκριμένα εξιδεικευμένα προγράμματα, σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει τις θεραπείες τους και βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασης και επανένταξης.

Την ολοκλήρωση των θεραπειών ακολουθεί η στήριξη και η αποκατάσταση, ένα από τα σημαντικότερα στάδια στη θεραπεία του καρκίνου. Η αποκατάσταση έχει αναγνωριστεί ως αναγκαιότητα και δικαίωμα για τα άτομα που έχουν βιώσει την εμπειρία καρκίνου και συνήθως συνιστάται μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών. Στόχος είναι να ξανακερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις σημαντικές πτυχές της ζωής τους και να βρουν νέους για να συνεχίσουν τη ζωή τους με επιτυχία.

Τα προγράμματα επικεντρώνονται στο σωματικό, ψυχολογικό και κοινωνικό κομμάτι μετά το πέρας των θεραπειών και αποσκοπούν στην αλλαγή του τρόπου ζωής σε θέματα που αφορούν:

  • Προσωπική ενδυνάμωση, συναισθηματική ισορροπία και βελτίωση της ψυχολογίας
  • Υιοθέτηση μιας ισορροπημένη και καλής διατροφής.
  • Ενδυνάμωση της καλής φυσικής κατάστασης
  • Διαχείριση και βελτίωση της σεξουαλικής ζωής
  • Βελτίωση στη διαχείριση του άγχους
  • Επανένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Η Αφετηρία δέχεται άτομα Παγκύπρια ηλικίας 18 και άνω, μέλη του ΠΑΣΥΚΑΦ ή άλλων Συνδέσμων και Οργανώσεων.

Το Κέντρο φιλοξενεί μικρές ομάδες, 10 ατόμων και προσφέρει δωρεάν διαμονή και διατροφή. Τα προγράμματα είναι πενθήμερα και λειτουργούν σε ολοήμερη βάση.

Θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι συγκεκριμένο ή έχετε κάποια απορία;

Για πληροφορίες αποταθείτε στα τηλέφωνα 25 432 181 και 25 432 182 ή με email στο afetiria@pasykaf.org 

Σας μεταφέρουμε εικόνες και στιγμές από την καθημερινότητα του Κέντρου Μεταθεραπευτικής Στήριξης ΠΑΣΥΚΑΦ ‘Αφετηρία’ που βρίσκεται στο Μονιάτη.

Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την ευγνωμοσύνης μας προς το ζεύγος Ευστάθιου και Παναγιώτας Κωνσταντινίδη για τη δωρεά αυτής της υπέροχης κατοικίας, στην οποία στεγάζεται σήμερα η ‘Αφετηρία’.