35η Ετήσια Γενική & Εκλογική Συνέλευση ΠΑΣΥΚΑΦ

Ανακοίνωση

15 Ιουνίου 2023

H 35η Ετήσια Γενική Εκλογική του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, ΠΑΣΥΚΑΦ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023.

Παρόντες ήταν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΚΑΦ, βουλευτές και εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Πρώην Υπουργός Υγείας κ. Χατζηπαντέλας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Καρκίνου, Δρ. Παύλος Δράκος, ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, η Γραμματέας του ΠΣΣΕ, Εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων, Συνδέσμων Ασθενών, Ογκολογικών Κέντρων, Επαγγελματικών Ιατρικών Σωμάτων και Συντεχνιών, Χορηγοί, Υποστηρικτές και Μέλη του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα «Πρόσβαση ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες. Ο ΠΑΣΥΚΑΦ και το European Fair Pricing Network». Η παρουσίαση έγινε από λειτουργούς της ομάδας του ευρωπαϊκού δικτύου στην Ολλανδία μέσω απευθείας σύνδεσης μέσω βιντεοκλήσης και την κα Μαρία Κρινή, Διευθύντρια Έρευνας και Καινοτομίας του ΠΑΣΥΚΑΦ. Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και το ανώτερο Σώμα του ΠΑΣΥΚΑΦ ενέκρινε ομόφωνα την Έκθεση Πεπραγμένων, τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και την Έκθεση των Εξωτερικών Ελεγκτών του ΠΑΣΥΚΑΦ της PWC. Στη συνέχεια ακολούθησε διαδικασία Εκλογής Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, τίμησε τα 5 απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τιμητική πλακέτα και καλωσόρισε τα νέα μέλη.*

Απευθυνόμενη στα μέλη, η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το 2022 οι Υπηρεσίες μας συνέχισαν να εξελίσσονται και να στηρίζουν χιλιάδες άτομα με εμπειρία καρκίνου και μέλη των οικογενειών τους. Τα Προγράμματα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης συνέχισαν τη συστηματική διαφώτιση και τη στοχευμένη ενημέρωση του κοινού μέσα από παρουσιάσεις και ενημερωτικές εκστρατείες. Επίσης, παρείχαν δωρεάν εμβόλια κατά του HPV σε άτομα που δεν δικαιούνταν να λάβουν το εμβόλιο από το ΓεΣΥ, αλλά πληρούσαν ειδικά κριτήρια.
Η Διεύθυνση Έρευνας, Καινοτομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συνέχισε να εργάζεται εντατικά για την ενεργή μας συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σήμερα ο ΠΑΣΥΚΑΦ συμμετέχει ως εταίρος σε 5 ερευνητικά προγράμματα: στο πρόγραμμα GATEKEEPER, στο πρόγραμμα INCISIVE, στο πρόγραμμα E-CAN, στο πρόγραμμα BUMPER και στο PROTECT EUROPE. Επίσης, συμμετείχε στη μελέτη SEC TRIAL για την καταγραφή των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων του καρκίνου, που παρουσιάστηκε στα συνέδρια ESMO και UICC.

Επιπρόσθετα, το 2022 αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο για τον ΠΑΣΥΚΑΦ με την ένταξη των Υπηρεσιών της κατ’ οίκον Ανακουφιστικής και Υποστηρικτικής Φροντίδας στο ΓεΣΥ, αλλά και την έναρξη της συνεργασίας του ΠΑΣΥΚΑΦ με το Ιατρικό Κέντρο ΕΔΕΜ στην επαρχία Λάρνακας. Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας έχει επίσης υπογραφεί και με το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ”ΑΡΓΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ” στην Πάφο. Οι συνεργασίες αυτές μας επιτρέπουν να λειτουργήσουμε και να προσφέρουμε καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση όλων των ασθενών μας, τόσο σε ενδονοσοκομειακό περιβάλλον, όσο και στο σπίτι.

Οι προσπάθειες μας για οικονομική ενίσχυση συνεχίστηκαν και το 2022 για κάλυψη των εξόδων λειτουργίας των υπηρεσιών μας. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με νέα προϊόντα και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 163 εκδηλώσεις Fundraising και ‘Καφέ με αγάπη’.

Επίσης, το 2022 συνεχίστηκαν οι ενέργειες για υλοποίηση ανέγερσης του δικού μας κέντρου ΠΑΣΥΚΑΦ στη Λευκωσία.

Στα τέλη της χρονιάς, ο Σύνδεσμός μας εγκαινίασε το πρόγραμμα Αλλάζω… παραμένω Εγώ, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι παρενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο στην ποιότητα ζωής των ατόμων με εμπειρία καρκίνου. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο, μέσω της ολοκληρωμένης ενημέρωσης και πρακτικής υποστήριξης, να βοηθήσει το άτομο να προσαρμοστεί στις αλλαγές, στην ψυχολογική κατάσταση αλλά και στην εικόνα του σώματος».

Κατά τη διάρκεια του 2022 οι Επαγγελματίες Υγείας του ΠΑΣΥΚΑΦ ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες 7070 ασθενών και των οικείων τους μέσα από 35717 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο.

Λεπτομερείς πληροφορίες για όλη την δράση του ΠΑΣΥΚΑΦ το 2022, μπορείτε να βρείτε στα πεπραγμένα του ΠΑΣΥΚΑΦ εδώ.

Εκλογή Μελών Διοικητικού Συμβουλίου

1 Δρ. Άννα Αχιλλεούδη Μέλος
2 Λουΐζα Ζορπά Μέλος
3 Τώνια Μουσκή Μέλος
4 Βαρβάρα Πετροπούλου Λιλλήκα Μέλος
5 Κούλα Ιωάννου Χριστοδούλου Μέλος
6 Αγάθη Σκουτάρη Μέλος
7 Δέσπω Χατζηαναστασίου Μέλος
8 Χρίστος Παρασκευά Μέλος
9 Δρ. Στάλα Κιούπη Μέλος
10 Κώστας Ν. Νικολαΐδης Μέλος
11 Έλλη Χατζηλούκα Μέλος
12 Μάριος Μελανίδης Μέλος
13 Παναγιώτης Καουρής Μέλος
14 Ερατώ Στυλιανού Μαρκίδου Μέλος
15 Αναστασία Ανθούση Μέλος
Μάριος Κανταρής Αναπλ. Μέλος