34η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων

Ανακοίνωση
23 Ιουνίου 2022

H 34η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, ΠΑΣΥΚΑΦ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022.  Παρόντες ήταν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,  η Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χορηγοί, Υποστηρικτές και Μέλη του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και το ανώτερο Σώμα του ΠΑΣΥΚΑΦ ενέκρινε ομόφωνα την Έκθεση Πεπραγμένων, τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και την Έκθεση Ελεγκτών.

Στην ομιλία που απηύθυνε, η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, ανέφερε μεταξύ άλλων τα πιο κάτω:

«Οι Υπηρεσίες μας το 2021 συνέχισαν να λειτουργούν, να εξελίσσονται και να στηρίζουν χιλιάδες άτομα με εμπειρία καρκίνου και μέλη των οικογενειών τους. Τα Προγράμματα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης συνέχισαν τη συστηματική διαφώτιση και τη στοχευμένη ενημέρωση του κοινού μέσα από  διαδικτυακές παρουσιάσεις και ενημερωτικές εκστρατείες.

Η Διεύθυνση Έρευνας, Καινοτομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συνέχισε να εργάζεται εντατικά για την ενεργή μας συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σήμερα ο ΠΑΣΥΚΑΦ συμμετέχει ως εταίρος σε 3 ερευνητικά προγράμματα Horizon 2020, στο πρόγραμμα GATEKEEPER, στο πρόγραμμα INCISIVE και στο πρόγραμμα E-CAN. Αυτή την περίοδο υπάρχουν ανοικτές προτάσεις σε Προγράμματα ERASMUS, HORIZON 2020 και HORIZON EUROPE με 14 υπό αξιολόγηση προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού €1,5 περίπου εκ. ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ είναι η κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση, διεύρυνση και συνεπώς την εξέλιξη των υπηρεσιών και προγραμμάτων του. Οι προσπάθειες μας για οικονομική ενίσχυση συνεχίστηκαν και το 2021 για κάλυψη των εξόδων λειτουργίας των υπηρεσιών μας. Το 2020 δόθηκε έμφαση στην εισαγωγή νέων ηλεκτρονικών μεθόδων οικονομικής ενίσχυσης, όπως οι ηλεκτρονικές εισφορές μέσω της ιστοσελίδας του ΠΑΣΥΚΑΦ, η Υπηρεσία JCC Smart, το application sKash και η αποστολή μηνύματος στο 7060. Οι μέθοδοι αυτοί εξακολούθησαν να είναι μέρος της στρατηγικής μας και το 2021. Παράλληλα ενισχύθηκε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με νέα προϊόντα και πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που έχουν γίνει θεσμός όπως η Εκστρατεία Οικονομικής Ενίσχυσης ‘Μαζί στη ζωή’, ‘Ο καφές με αγάπη’, ‘Τρέχουμε για τη ζωή’ και ‘Βήματα ζωής’.

Το 2021 ήταν μια χρονιά ορόσημο στην πορεία του ΠΑΣΥΚΑΦ καθώς έλαβε χώρα η Προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανέγερση του Κέντρου ΠΑΣΥΚΑΦ. Η απόκτηση του δικού μας κέντρου αποτελεί σταθμό στην πορεία του Συνδέσμου. Είναι ένα όνειρο που μετά από πολλές προσπάθειες, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Η πραγματοποίηση του διαγωνισμού, ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε από τους αρχιτέκτονες του τόπου μας και όχι μόνο, μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και την υλοποίηση του έργου.’

Κατά τη διάρκεια του 2021 οι Επαγγελματίες Υγείας του ΠΑΣΥΚΑΦ ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες 6168  ασθενών και των οικείων τους μέσα από 35162 συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο.

Λεπτομερείς πληροφορίες για όλη την δράση του ΠΑΣΥΚΑΦ το 2021, μπορείτε να βρείτε στα πεπραγμένα του ΠΑΣΥΚΑΦ τα οποία έχουμε αναρτήσει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας https://pasykaf.org/el-donations-investment/