Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ευχαριστεί το Κέντρο Μαστού Κύπρου για τη στήριξη στο πρόγραμμα ‘Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ’

Ανακοίνωση
24 Οκτωβρίου 2023

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, ΠΑΣΥΚΑΦ, εκφράζει τη μεγάλη ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες προς το Κέντρο Μαστού Κύπρου για την πολύτιμη υποστήριξη που παρέχει στο πρόγραμμά  ‘Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ’ και την υπέροχη εκδήλωση “Μια Γυναίκα. Μια Ομάδα. Ένας Αγώνας” που διοργανώθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στους κήπους του Κέντρου. 

Η ανταπόκριση του Κέντρου Μαστού Κύπρου σε αυτό το σημαντικό πρόγραμμα αποτελεί έμπρακτη υποστήριξη προς το ανθρωπιστικό μας όραμα, στην προάσπιση και ενδυνάμωση των ατόμων των ατόμων με εμπειρία καρκίνου, καθώς και των οικογενειών τους. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση από την ομάδα της Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας του ΠΑΣΥΚΑΦ και πραγματοποιήθηκε συλλογή κοτσίδων με πρωτοβουλία της φοιτήτριας ιατρικής Μικαέλλας Κιτηρή και την καμπάνια συλλογής μαλλιών «Συμμετέχω κι εγώ δίνοντας κάτι από τον εαυτό μου». Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σύνδεσμο Φοιτητών Ιατρικής Κύπρου, CyMSA, και ειδικά την επιτροπή SCORA, για τη σημαντική συνεισφορά τους σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς επίσης και τα κομμωτήρια που συμμετείχαν και τους εθελοντές που δώρισαν τα μαλλιά τους.  

Η συλλογή μαλλιών στηρίζει το Πρόγραμμα ‘Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ’ του ΠΑΣΥΚΑΦ. Τα μαλλιά που συλλέγονται αποστέλλονται σε εταιρεία κατασκευής περουκών, ζυγίζονται και υπολογίζεται η αξία τους. Ο ΠΑΣΥΚΑΦ με το αντίστοιχο αντίτιμο της αξίας των μαλλιών που αποστέλλει, επιδοτεί τον δανεισμό περούκας στα άτομα με εμπειρία καρκίνου.  

Όσο περισσότερες κοτσίδες μαζεύονται, τόσο περισσότερα άτομα θα μπορέσουν να δανειστούν περούκα κατά τη διάρκεια της εμπειρίας τους. Γι’ αυτό, η συμμετοχή όλων είναι πολύτιμη και αναγκαία. 

Για εμάς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε ανθρώπους σαν εσάς ως συνοδοιπόρους.