Παγκύπρια Γραμμή Τηλεφωνικής Ψυχολογικής Υποστήριξης Ασθενών με εμπειρία Καρκίνου και Επαγγελματιών Υγείας

Ανακοίνωση
9 Απριλίου 2020

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ λειτουργεί Παγκύπρια Γραμμή Τηλεφωνικής Ψυχολογικής Υποστήριξης προς τους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου, τις οικογένειες τους και προς όλους τους Επαγγελματίες Υγείας.

Η Τηλεφωνική Γραμμή επανδρώνεται από 10 Ψυχολόγους και 4 Κοινωνικούς Λειτουργούς του Συνδέσμου προσφέροντας υποστήριξη καθημερινά, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 8:00 μέχρι τις 16:00,στο 22 346 924.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ στα πλαίσια της Παγκύπριας Γραμμής Τηλεφωνικής Ψυχολογικής Υποστήριξης Ασθενών με Καρκίνο και Επαγγελματιών Υγείας θα προσφέρει:
– Στήριξη και καθοδήγηση σε ασθενείς και συγγενείς σχετικά με πιθανούς τρόπους διαχείρισης των συναισθηματικών δυσκολιών που επιφέρει στη ζωή τους ο καρκίνος αλλά και οι παρούσες συνθήκες, σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που έχουν εφαρμοστεί και αφορούν στον Κορωνοϊό COVID-19.
– Ατομική Ψυχολογική Υποστήριξη με διευθέτηση προσωπικού τηλεφωνικού ραντεβού με Ψυχολόγο της Υπηρεσίας
– Στήριξη και καθοδήγηση σε Επαγγελματίες Υγείας σχετικά με πιθανούς τρόπους διαχείρισης
των συναισθημάτων που απορρέουν από τις νέα συνθήκες εργασίας ως απόρροια του Κορωνοΐού
COVID -19

Η δημιουργία της Υπηρεσίας Τηλεφωνικής Υποστήριξης Ασθενών με εμπειρία Καρκίνου και Επαγγελματιών Υγείας κρίθηκε αναγκαία μετά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού COVID-19.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες των ατόμων με εμπειρία καρκίνου, οι οποίες με τα νέα δεδομένα εντείνονται, συνεχίζει να φροντίζει τους ασθενείς, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σωματικές, συναισθηματικές και πρακτικές αλλαγές που δημιουργήθηκαν.

Με αίσθημα ευθύνης προς τους Επαγγελματίες Υγείας της πρώτης γραμμής, ο ΠΑΣΥΚΑΦ επιλέγει να στείλει ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης σε όλους όσοι δίνουν τον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσφέροντας τους δωρεάν Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποστήριξης για θέματα που προκύπτουν από τις νέες συνθήκες εργασίας, λόγω του Κορωνοϊού COVID-19 και των συναισθημάτων που προκαλούν.

Για πληροφορίες ή επικοινωνία με την Υπηρεσία Γραμμή Τηλεφωνικής Υποστήριξης Ασθενών με Καρκίνο και Επαγγελματιών Υγείας καλέστε στο 22 346 924.