Λειτουργία του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ, EΔΕΜ

Ανακοίνωση
10 Νοεμβρίου 2022

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ, ΕΔΕΜ έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του και υποδέχθηκε τους πρώτους ασθενείς με καρκίνο, την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022. Η δημιουργία του Κέντρου είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΑΣΥΚΑΦ και του Ιατρικού Κέντρου ΕΔΕΜ.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ, ΕΔΕΜ βρίσκεται στην Τερσεφάνου. Διαθέτει 11 κλίνες καθώς και επιπρόσθετους χώρους, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών με καρκίνο Ενδονοσοκομειακής Εξιδεικευμένης Ανακουφιστικής Φροντίδας. Επιπρόσθετα, έχουν δημιουργηθεί αίθουσες συναντήσεων, όπου οι ασθενείς μπορούν να λάβουν στήριξη από τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Τη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν οι Εκτελεστικοί Διευθυντές των δύο οργανισμών, ο κύριος Αργύρης Κόνιας εκ μέρους του Ιατρικού Κέντρου ΕΔΕΜ και ο κύριος Νικόλας Φιλίππου εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, κύριος Νικόλας Φιλίππου, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση του καθώς, με την ενεργοποίηση της συνεργασίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον ΠΑΣΥΚΑΦ. Στόχος του Συνδέσμου είναι να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες των συνανθρώπων μας με εμπειρία καρκίνου και, όπως πάντα, οι υπηρεσίες που παρέχει να προσφέρονται δωρεάν. Ο κύριος Αργύρης Κόνιας εξέφρασε με τη σειρά του, τη δική του χαρά και ενθουσιασμό για την έναρξη της συνεργασίας. Τόνισε, ακόμη, τη σημαντικότητα της συνεργασίας για τους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου καθώς θα μπορούν να λαμβάνουν πλέον μέσω και των δύο οργανισμών, ολοκληρωμένη ανακουφιστική και υποστηρικτική φροντίδα.

Ο Ιατρικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ και Ιατρικός Διευθυντής του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ EΔΕΜ, Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης δήλωσε πως «Η συνεργασία των δύο οργανισμών και των πολυθεματικών διεπιστημονικών τους ομάδων αποβλέπει στην ολιστική φροντίδα των ατόμων με εμπειρία καρκίνου με ανάγκες ανακουφιστικής και υποστηρικτικής φροντίδας σε ενδονοσοκομειακό περιβάλλον».