Πρόγραμμα εξάλειψης του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV του ΠΑΣΥΚΑΦ

Τι είναι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV;

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV είναι τόσο συχνός που σχεδόν όλοι, γυναίκες και άνδρες, θα εκτεθούν σε κάποιο από τα στελέχη του κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ο ιός HPV ευθύνεται αποκλειστικά για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες και για άλλες πιο σπάνιες μορφές καρκίνου που αφορούν και στα δυο φύλα και περιλαμβάνουν τους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, του πέους και του πρωκτού.

Ποια είναι η δράση του ΠΑΣΥΚΑΦ κατά του HPV;

Το 2010, ο ΠΑΣΥΚΑΦ ξεκίνησε προγράμμα καθολικής εξάλειψης του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV μέσα από το οποίο προσφέρει συστηματική ενημέρωση στο κοινό, δωρεάν Τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες καθώς και δωρεάν εμβόλια κατά του HPV και στα δυο φύλα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ο ΠΑΣΥΚΑΦ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το 2016 πέτυχε την εφαρμογή προγράμματος δωρεάν εμβολιασμού των κοριτσιών ηλικίας 12 ετών κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Με σκοπό την καθολική εξάλειψη του HPV ο ΠΑΣΥΚΑΦ εργάζεται για την επέκταση του προγράμματος εμβολιασμού και στα αγόρια ίδιας ηλικίας.

Τι μπορεί να σας προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ;

Στο πλαίσιο του προγράμματος εξάλειψης του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV, ο ΠΑΣΥΚΑΦ παρέχει δωρεάν στο κοινό, σε οργανωμένα σύνολα στις πόλεις, στις κοινότητες ή στους επαγγελματικούς τους χώρους:

  • Ενημερωτικό υλικό για τον HPV, την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση των καρκίνων που προκαλεί
  • Διαλέξεις, παρουσιάσεις από Ιατρούς, Ψυχοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας
  • Εμβόλια
  • Τεστ Παπανικολάου

Για πληροφορίες καλέστε στο 77 77 19 86 ή με email στο info@pasykaf.org