Εγκαίνια του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ – EΔΕΜ

Ανακοίνωση 21 Φεβρουαρίου 2023

Πραγματοποιήθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου 2023, τα εγκαίνια του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ – EΔΕΜ που είναι σε λειτουργία από τον Νοέμβριο του 2022. Τα εγκαίνια τέλεσε η Πρόεδρος της Βουλής, κυρία Αννίτα Δημητρίου, στην παρουσία του Κοσμήτορα της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, βουλευτών, του Δήμαρχου Λάρνακας, άλλων φορέων, μελών, φίλων και υποστηρικτών του ΠΑΣΥΚΑΦ. Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου, κ. Νεκτάριος.

Στο χαιρετισμό της Προέδρου, που εκφώνησε ο Κοσμήτορας της Βουλής των Αντιπροσώπων, κύριος Χρίστος Ορφανίδης,  ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημαντική συμβολή αναγνωρίζοντας το σπουδαίο και αποτελεσματικό έργο που επιτελεί ο ΠΑΣΥΚΑΦ προς τα άτομα με εμπειρία καρκίνου και για το νέο εγχείρημα της διαχείρισης του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο ΕΔΕΜ.

Στην ομιλία του ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση του καθώς, με την ενεργοποίηση της συνεργασίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον ΠΑΣΥΚΑΦ. Στόχος του Συνδέσμου είναι να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες των συνανθρώπων μας με εμπειρία καρκίνου και, όπως πάντα, οι υπηρεσίες που παρέχει να προσφέρονται δωρεάν.

Η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Ιατρικού Κέντρου ΕΔΕΜ, Δρ. Άννα Ζωηρού αναφέρθηκε με τη σειρά της, στη σημαντικότητα της συνεργασίας για τους ασθενείς με εμπειρία καρκίνου καθώς θα μπορούν να λαμβάνουν πλέον μέσω και των δύο οργανισμών, ολοκληρωμένη ανακουφιστική και υποστηρικτική φροντίδα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, κυρία Άννα Αχιλλεούδη απένειμε τιμητική πλακέτα στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, κυρία Χριστίνα Γιαννάκη ως ένδειξη εκτίμησης της προσφοράς της στον τομέα της υγείας.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ – ΕΔΕΜ βρίσκεται στην Τερσεφάνου και έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Νοεμβρίου του 2022. Η δημιουργία του Κέντρου είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΑΣΥΚΑΦ και του Ιατρικού Κέντρου ΕΔΕΜ.

Το Κέντρο διαθέτει 11 κλίνες καθώς και επιπρόσθετους χώρους, οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών με καρκίνο Ενδονοσοκομειακής Εξιδεικευμένης Ανακουφιστικής Φροντίδας. Επιπρόσθετα, έχουν δημιουργηθεί αίθουσες συναντήσεων, όπου οι ασθενείς λαμβάνουν στήριξη από τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς του ΠΑΣΥΚΑΦ.